Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бурята Киърън взе жертва във Франция, отменен е полет Париж - София

Последствия от бурят Киърън в Западна Франция.
Снимка: АФП

Бурята Киърън връхлетя през нощта бреговете на Франция. Има една жертва и четирима ранени, над 1000 души са евакуирани от домовете си.

Червеният код заради бурята вече е отменен, но положението остава критично в 23 департамента в Северна Франция. На места вятърът е стигнал до 190 км/ч. В областта Бретан е загинал шофьор, след като дърво е паднало върху камиона му; има още четирима пострадали, от които трима пожарникари. Над 1300 души са били евакуирани от домовете си, а повече от един милион домакинства сутринта бяха без електричество. От опустошителния вятър са съборени електрически стълбове, покриви и дървета, движението на много места е спряно. През нощта пожарната се е намесвала повече от 500 пъти.

В района Ил дьо Франс около Париж също са взети мерки за сигурност. Прекратен е транспортът на някои регионални жп линии и трамваи, затворени са парковете и градините в Париж и околностите, а властите препоръчаха на жителите по възможност да работят от къщи и да избягват излизанията. 

"България Еър" анулира полет от Париж за София, планиран за днес, поради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи националният авиопревозвач на своята интернет страница. 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна