Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха обновена зала за вдигане на тежести в НСА

Министър Илиев говори при откриването.
Снимка: Пресцентър на МС

Министър на младежта и спорта Димитър Илиев откри обновената учебно-тренировъчна зала за тежкоатлетически дисциплини в НСА, за чийто ремонт ММС осигури близо 306 000 лева.

"Вдигането на тежести е спорт, записан с големи букви в спортната история на България и донесъл много олимпийски медали. Радостен съм, че в НСА се открива нова зала, в която ще се обучават треньори и ще се подготвят национални състезатели, които да прославят България на големите спортни форуми", заяви министърът.

Илиев добави, че ММС ще подкрепи провеждането на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени през февруари догодина. България не е била домакин на форум от такъв ранг от 2005 г. като за участие у нас се очаква да пристигнат състезатели от близо 40 държави в Европа. "Надявам се в рамките на първенството българските състезатели да спечелят квоти за олимпийските игри в Париж и спортът вдигане на тежести да продължава да се развива все така успешно", изтъкна Димитър Илиев.

Министърът посочи, че в последните няколко години, благодарение на усилията на ректора проф. Николай Изов и академичното ръководство, НСА се превърна в спортен софийски оазис с модерни и красиви съоръжения. 

В рамките на посещението си в НСА Илиев разгледа обновени съоръжения, кабинети и зали. Заедно с него бяха министърът на образованието и науката Галин Цоков и министърът на туризма Зарица Динкова.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна