Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС със солена глоба за ПФК Етър

Снимка: БГНЕС

Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз наказа сурово Етър (Велико Търново) за лоша организация на двубоя срещу ЦСКА София и за различни провинения на привържениците, съобщават от централата.

Етър е глобен общо с 9300 лева. Към традиционните санкции за бомбички, димки, хвърлени предмети и обидни скандирания, "болярите" отнесоха и наказание от 2000 лева за "неспазване изискванията за осъществяване на надеждна охрана на футболната среща". Това решение най-вероятно е свързано с инцидентите по трибуните след отменения гол за Етър в края на двубоя, завършил 1:0 за ЦСКА София.

В друг отложен мач, изигран през седмицата, Арда и Левски завършиха наравно 0:0. В този двубой пък имаше треньорско спречкване, като асистентът в Арда Веселин Минев бе наказан за един мач, а старши треньорът на столичани Николай Костов получи парична глоба.

Апелативната комисия на БФС обяви за допустима жалбата на старши треньора на втородивизионния Янтра Велислав Вуцов и насрочи заседание на 7 ноември, на което поиска допълнителни доказателства и покани на изслушване Вуцов, главния съдия и делегата на мача на Янтра срещу дубъла на ЦСКА 1948. 

Наставникът на габровци бе наказан от Дисциплинарната комисия да не изпълнява функциите си в 3 мача и да плати глоба 1500 лева заради обиди по адрес на съдията Борис Попов при домакинската загуба с 0:1 от втория отбор на ЦСКА 1948.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна