Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водещ италиански експерт в борбата с рака пристига в София

Проф. Франческо Шитули
Снимка: FB/Studio Medico di Senologia Prof. Francesco Schittulli

Водещ италиански експерт в борбата с рака пристига за конференция в София.

Посолството на Италия в София, Италианската търговска камара в България, Италианската лига за борба с рака (LILT) и Българското научно онкологично дружество организират конференция за възможностите за превенция на злокачествените заболявания

Събитието ще се проведе в София на 9 ноември 2023 г. от 11 ч. в хотел „Милениум“ и се очаква да бъде открито от посланичката на Италия в София Джузепина Дзара и от официални представители на българските здравни власти. 

Пред Националната виртуална мрежа за комуникация в медицината и здравеопазването, CredoWeb председателят на италианската търговска камара Алессандро Джерето заяви, че всяка година в Европа около 3 милиона души получават диагнозата „рак“, като България е сред държавите с най-висока честота на злокачествените заболявания.

 „Това ни мотивира да поканим в София един от водещите италиански специалисти в борбата с рака – проф. Франческо Шитули, президент на Lega Italiana per la Lotta contro i Tumori – LILT - най-старата европейска асоциация, която се фокусира върху превенцията в онкологията“, каза г-н Джерето. 

От страна на българската онкологична общност в конференцията ще участват водещите специалисти проф. Асен Дудов и проф. Галина Куртева

Очаква се българо-италианският форум за превенция на рака да стане традиционен и в неговите рамки да се обменят успешни практики в борбата с онкологичните заболявания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна