Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фигуристи от 22 страни на турнира "Денкова-Стависки"

Александра Фейгин ще участва на турнира.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рекордните близо 290 състезатели от 22 държави ще участват на международния турнир по фигурно пързаляне Купа "Денкова-Стависки", който ще се проведе от утре до събота в Зимния дворец в София. 11-о издание на надпреварата се организира от кънки клуб "Албена Денкова-Максим Стависки"с подкрепата на Българската федерация по кънки.

В турнира ще се включват най-добрите български състезатели от всички родни клубове, както и представители на Австралия, Хонконг, Ирландия, Турция, Великобритания, Испания, Австрия, Норвегия, Франция, Мексико, Италия, Естония, Украйна, Чехия и други.

На 8 и 9 ноември своите съчетания ще представят фигуристите от 5 до 15 години, а на 10 и 11 е надпреварата за юноши, девойки, мъже и жени. Състезанието е контролно за определяне на българския състав за Европейското първенство по фигурно пързаляне за мъже и жени през януари в Каунас (Литва).

При жените ще има 26 състезателки, сред които Александра Фейгин и Кристина Григорова, а при девойки са 48, сред тях Лия Любенова и Киара Христова. При мъжете са заявени Александър Златков и Лари Луполоувър

Входът за публиката в Зимния дворец е свободен.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени