Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дерменджиев: Ще се опитаме да извлечем максималното от мача с Фенербахче

Георги Дерменджиев
Снимка: ПФК Лудогорец

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев се надява отборът му да постигне позитивен резултат в предстоящия мач срещу Фенербахче от Лигата на конференциите. Срещата е утре в Разград от 22 часа.

"Фенербахче е един много класен съперник. Ние сме доволни, че имаме възможността да играем срещу такъв отбор и такива футболисти, за да видим каква е нашата класа и какви подобрения трябва да направим. 

Мисля, че се представихме игрово добре в Истанбул, но имахме индивидуални грешки, които ще се опитаме да не повтаряме тук. При всички случаи ще се опитаме да изиграем добър мач и да извлечем оптималното от този мач. Вие знаете, че това е футбол. Винаги съм искал от отбора с всеки мач да вдигаме класата. Доволен съм, че ще играем срещу класен отбор. Това за нас е много добре. Искам да се подобряваме срещу такива отбори. Всички знаем, че това е последен шанс и аз искам ние да не го загубим“, каза Дерменджиев на пресконференцията преди мача.

Защитникът Ноа Сонко Сундберг няма да може да вземе участие в мача, както и останалите играчи, които лекуват контузии.

"Сонко вече е добре, тренира, но ще го запазим и няма да играе в този мач. От другите контузени играчи няма някой, който да се завърне в игра“, заяви Дерменджиев.

Треньорът не счита, че двубоят с Фенербахче е най-важният за сезона.

"Може да се каже, че е един изключително сериозен мач, но не мисля, че е най-важният. Двата турнира са важни, ще вложим максимума и ще се опитаме да излезем от групата и в края на първенството Лудогорец да е на първа позиция“, каза още Дерменджиев.

Полузащитникът на Лудогорец Тодор Неделев е готов да изиграе първия си мач в европейските клубни турнири този сезон срещу Фенербахче утре от Лигата на конференциите. Халфът не попадаше в сметките на предишния треньор на тима Ивайло Петев, но бе реабилитаран след завръщането на Георги Дерменджиев.

"Старши треньорът ще реши дали ще играя в мача. Готов съм на 100 процента, ако треньорът реши да играя, ще дам всичко от себе си, за да постигнем добър резултат“, каза Неделев на пресконференцията преди двубоя с Фенербахче.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна