Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сираков: Против това управление на БФС съм, защото е срещу Левски

Сираков (вдясно) отказа да говори след събранието.
Снимка: БГНЕС


"Категорично съм против това управление на БФС, защото то е насочено срещу ПФК Левски“, обяви мажоритантият собственик на "сините" Наско Сираков по време на Общо събрание на клуба, което приключи преди малко, предаде БГНЕС.

В последна точка „Разни“ Сираков бе запитан от акционер каква е позицията на клуба спрямо сегашното ръководство на Българския футболен съюз и продължава ли 40-годишното приятелство с президента Боби Михайлов.

„Аз много добре отделям личните си отношения със служебните“, отговори легендарния нападател. По този начин Левски категорично застана на страната на борещите се за промяна в българския футбол.

Общото съпбрание нва Левски продължи близо 4 часа. То стартира в малко преди 11:00 и приключи малко в 15:00 часа. За него в сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“ освен Наско Сираков се регистрираха изпълнителният директор Даниел Боримиров, както и други акционери в клуба, включително Константин Баждеков, Антон Краус и Петър Ганев, бивш член на Надзорния съвет на столичани.

Представители на Тръст Синя България потърсиха сметка от Боримиров относно финансовото състояние на Левски.

Малко след 12:30 Константин Баждеков пък напусна поради лични причини.

След приключване на заседанието пред медииге говориха Петър Ганев и Даниел Боримиров, докато Наско Сираков отказа да застане пред камерите.

"Левски продължава да е в будна кома и ако продължава да стои това състояние, не ни чака нищо по-различно от случващото се през последните 10 години, обяви бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев. "Боримиров вече не е временен изпълнителен директор, и тъй като се справя чудесно, което аз не споделям, остава за постоянно“, заяви още той.

Боримиров даде кратко изявление. "Доста интересно мина, имаше въпроси от доста от акционерите и мисля, че на всички въпроси успяхме да дадем отговор. Така че тази информация излизаше в медиите, че няма прозрачност, сега на всички им стана ясно и им се даде обяснение и правилния отговор. Не знам какво е казал Петър Ганев, защото той през цялото време е бил в управлението на този клуб и нещата цифром и словом са доста по-добри от предишни години", каза Боримиров.
По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна