Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийските шампионки на двойки в тениса се разделиха

Крийчикова (вляво) и Синякова с трефея от Откритото първенство на Австралия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Олимпийските шампионки от Токио 2020 и носителки на седем титли от Големия шлем на двойки жени Барбора Крейчикова и Катержина Синякова (Чехия) повече няма да играят заедно. Това обяви Синякова и призна, че решението е по нейна инициатива, тъй като иска промяна.

"Постигнахме съгласие да се разделим, но не изключваме възможността да се завърнем като дует в бъдеще. Не се съмнявам, че почивката ще бъде полезна и ще можем да се върнем още по-силни", каза тя.

В същото време Крейчикова призна, че тази новина е била неочаквана за нея, но е подкрепила  решението на партньорката си.

Двете чешки тенисистки са спечели 16 турнира заедно, включително седем от Големия шлем, Олимпийските игри през В Токио 2020 и Финалите на WТА през 2021 година. Те бяха лидерки и в световната ранглиста на двойки.

Синикова и Крейчикова, които тази година станаха шампионки на Откритото първенство на Австралия, в събота загубиха решителния мач на полуфиналите на "Били Джийн Кинг Къп" срещу тима на Канада, който вчера триумфира с титлата в отборната надпревара. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна