Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вашингтон спечели с 3:0 срещу шампиона в НХЛ

Кузнецов от Вашингтон стреля към вратаря на Вегас Томпсън.
Снимка: БТА

Отборът на Вашингтон Кепиталс спечели с 3:0 като домакин срещу носителя на Купа "Стенли" Вегас Голдън Найтс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига (НХЛ). Дилан Стром даде аванс на столичани, а Конър Макмайкъл и Бек Маленстин оформиха успеха в последната минута на мача. 

Чарли Линдгрен спаси всичките 35 удара и не допусна гол за трети път в кариерата си и за първи от 26 февруари 2018 година насам.    

Вашингтон записа трета поредна победа и седма в последните девет мача, но отново не успя да се разпише при числен превес и остава на дъното на лигата по този показател с успеваемост от едва 7,3 процента от началото на сезона.

Тимът от Лас Вегас допусна четвърто поражение в 16 мача от началото на кампанията и с 25 точки остава на върха в Западната конференция.

Бостън надделя над домакина Бъфало с 5:2 и с 26 точки оглави класирането в лигата. Давид Пастрънак се отличи с гол и две асистенции, а Дантон Хайнен, Брендън Карло, Оскар Стеен и Хампус Линдхолм също вкараха. Линус Улмарк отрази 31 шайби. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна