Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нойер иска да играе финал в Берлин с Германия

Нойер по време на представянето на топката за Евро 2024.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вратарят на Байерн Мануел Нойер заяви, че иска да се върне в националния отбор на Германия и да играе на финала на Евро 2024 на Олимпийския стадион в Берлин.

"Искам да играя на този стадион, защото финалът ще се проведе тук. Заедно с феновете, искаме да създадем позитивни емоции в нашата страна и да постигнем голяма цел", коментира Нойер по време на представянето на официалната топка на европейското първенство по футбол на Олимпийския стадион.

"Много съм благодарен за възможността да се присъединя отново към тима и да имам шанс за играя на още един еврошампионат. Това ще бъде първи турнир за мен в моята страна. Специално е за всички нас и за Германия като футболна нация. Разбира се, че искам да извлечем максимума от първенството", добави Мануел Нойер.

След повече от 10 месеца извън терена заради фрактура на крака, Нойер се завърна в състава на Байерн в края на октомври, но все още не е викан отново в националния тим на Германия.

Обичайният титуляр не е играл за държавния отбор от световното първенство в Катар през декември 2022 година и не попадна сред повиканите от новия селекционер Юлиан Нагелсман за мачовете срещу Турция в събота и срещу Австрия на 21 ноември.

От медицинска гледна точка вратарят е очаквал това, тъй като не би имало смисъл да играе за тима в предстоящите мачове.

"Първо трябва да направя добро представяне за Байерн", каза Мануел Нойер и подчерта, че целта му е да са завърне в представителния състав на Германия през следващата пауза за националните отбори през март догодина.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени