Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спалети повика нов защитник за мачовете със Северна Македония и Украйна

Лучано Спалети
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Италия по футбол Лучано Спалети повика Джанлука Манчини от Рома, след като Алесандро Бастони напусна лагера на тима поради контузия.

24-годишният централен защитник на Интер получи травма на десния прасец по време на тренировка в Коверчано в сряда. Тестовете потвърдиха, че той е имал мускулен проблем и Бастони си тръгна от тренировъчния лагер, за да се върне при "нерадзурите", където ще проведе лечението си.

Европейският първенец Италия се подготвя за квалификациите за Евро 2024 срещу Република Северна Македония и Украйна и трябва да спечели тези два мача, ако иска да си осигури място в надпреварата в Германия през следващото лято.

Футболната асоциация на Италия официално обяви, че Спалети е повикал Манчини на мястото на Бастони. Очакванията са Алесандро Бонджорно от Торино или Федерико Гати от Ювентус да заемат мястото на бранителя на Интер в защитата за предстоящия сблъсък с Република Северна Македония.

Спалети също беше принуден да повика вратаря на Аталанта Марко Карнесеки, след като Гулиелмо Викарио от Тотнъм е със симптоми на грип. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени