Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови 7 мача от квалификациите на Евро 2024

Снимка: UEFA

Седем мача от квалификациите за Евро 2024 ще се изиграят в петък, 17 ноември. Няколко отбора ще имат шанса да подпечата своите визи за Германия, като най-близко до това изглежда тимът на Албания.

В група Е албанците водят в класирането с 13 точки и имат нужда от равенство при гостуването си на Молдова, за да си осигурят второ участието на еврофинали в историята си. В другия мач от групата третият в подреждането Полша (10 точки) посреща втория Чехия (11). Поляците са изиграли мач повече от своя конкурент и ще загубят шансове за второто място, ако не постигнат победа. От своя страна Чехия може да се класира за Евро 2024, ако победи Полша и Молдова не победи Албания.

В група С Англия (16) вече се класира за финалите, като битката е за второто място между Украйна (13 точки от 7 мача) и Италия (10 точки от 6 мача). В ключов сблъсък на "Стадио Олимпико" в Рим Италия посреща Северна Македония и трябва да търси задължителна победа. Каквото и да стане, всичко ще се реши от последния мач между Украйна и Италия в Леверкузен на 20 ноември.

В група Н лидерите Дания и Словения, които имат по 19 точки, се срещат в пряк сблъсък в Копенхаген. Победа за който и да е от отборите ще означава класиране за Евро 2024. Третият Казахстан (15) посреща Сан Марино, като при загуба отпада от битката за едно от първите два места.

Програмата за евроквалификациите в петък:

Група С
21:45, Англия - Малта, Италия - Северна Македония

Група Е
19:00, Молдова - Албания
21:45, Полша - Чехия

Група Н
17:00, Казахстан - Сан Марино
19:00, Финландия - Северна Ирландия
21:45, Дания - Словения. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна