Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контузията на Гави може да го извади от участие в Евро 2024

Гави агонизира не терена.
Снимка: БТА

Централният халф на Барселона и испанския национален отбор Гави получи тежка контузия по време на последния квалификационен мача срещу Грузия в неделя вечер. Двубоят, който не бе от значение за двата тима, бе спечелен от испанците с 3:1, но успехът бе помрачен от травмата, която Гави получи в средата на първото полувреме.

19-годишният халф бе изнесен от терена със сълзи на очи, като по всичко личи, че става въпрос за тежка контузия на коляното, която може да го извади от терените до края на сезона, включително и европейското първенство в Германия следващото лято. "Това е много тежък момент за Гави, Барселона, националния отбор и мен. Усещането е сякаш сме загубили мача. Това е грозната страна на футбола, много съжаляваме. Нека изчакваме и да видим колко тежка е контузията. Това е най-горчивата победа в живота ми", каза селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте.

"Той беше разбит, съсипан, не можеше да повярва, че това му се е случило. Понякога забравяме, че футболът е рисков спорт. Той стъпи накриво и коляното му замина", допълни Де ла Фуенте. Новината е особено лоша за тима на Барселона, където Гави е един от ключовите футболисти. Каталунците вече изразиха недоволството си от това, че Де ла Фуенте е използвал техния играч в мач без значение.

Испанският гранд Барселона ще получи от ФИФА от 3 милиона до 4,3 милиона евро като обезщетение за контузията на халфа.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна