Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОбС – Тутракан с трети опит за избор на председател на 30 ноември

Д-р Димитър Стефанов, кмет на Тутракан
Снимка: Незабравка Кирова

За 30 ноември е насрочено третото поред заседание на Общинския съвет в Тутракан за избор на председател, след като вече два пъти нито един от номинираните не може да събере нужният брой гласове.

Едни и същи бяха кандидатите на първото и второто заседание на Общинския съвет, като до втори тур всеки път достигаха Димо Денчев от ПП ГЕРБ и Нехат Кантаров от ДПС, без нужните минимум 9 гласа.

Ако и на 30 ноември не се стигне до избор, през седмица - десет дни предстои да бъдат насрочвани заседания на Общинския съвет, заяви кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов.

"Ако до 3 месеца общинският съвет не може да си излъчи и да гласува съответно председател, предстоят нови избори за общински съветници в община Тутракан. Не може да изберем такъв, защото заплатата на председателя е добра. Тук не гледам някой да свърши работата, тук гледаме да се вземе добра заплата", коментира той.

На практика така се блокира работата на Общината, каза още кметът на Тутракан и допълни, че при това положение те ще продължат да работят с една дванайсета от тазгодишния си бюджет. Не може да бъде направена структура на Общината, не могат да кандидатстват и по никакви проекти. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.