Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова са №1 в леката атлетика у нас

Саръбоюков и Миткова
Снимка: сп. Атлетика

Състезателите в хоризонталните скокове Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова бяха определени за победители в анкетата за "Атлет и атлетка на България" за 2023 година.

Екипът на списание "Атлетика", експерти, спортни журналисти и редакции, отразяващи атлетиката в страната, дадоха своя вот в допитването през ноември. Към гласовете на специалистите беше добавен и един глас от феновете на списание "Атлетика" чрез гласуване в профила на изданието във Фейсбук. 

Божидар Саръбоюков (скок дължина и троен скок) убедително спечели първото място с 289 точки, като бе поставен начело от всичките 28 експерти в анкетата, а само в гласуването на феновете отстъпи на Лъчезар Вълчев (троен скок). 

Втори в анкетата с 212 точки е Тихомир Иванов (скок височина), който бе "Атлет на България" през 2017 година, а трети е Вълчев, който набра общо 209 точки.

При жените Пламена Миткова (скок дължина) е номер 1 с 260 точки, а съвсем близо до нея на втората позиция е най-силната състезателка в бяганията на дълги разстояния Милица Мирчева с 251.5 точки.  Третото място е за Александра Начева (троен скок), която събра 187 точки. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна