Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дешан е ядосан от липсата на ВАР в мача срещу Гърция

Масурас от Гърция е повалил авторът на гола за Франция за 2:2 Фофана.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан бе ядосан заради гола на тима му в последната минута, който не беше зачетен, а можеше да донесе победата срещу Гърция в европейската квалификация, завършила 2:2 в Атина.

"Все пак сме на най-високо международно ниво. Най-малкото е изненадващо, че няма система за отчитане дали топката е преминала голлинията. Това са квалификации, ами ако от този двубой зависеше класирането ни? Разговаряхме със съдиите. Те смятат, че топката е преминала на 99% голлинията, но няма видео, което да е успоредно на голлинията. Но все пак не липсата на ВАР бе причината да ни вкарат два гола за 5 минути", каза Дешан.

"След Световното първенство се отказаха някои ключови играчи. Направихме добър преход и останахме непобедени в групата. Има добър дух и извън терена. Отборът на Франция запази високо ниво, въпреки че играчите се сменят. Това е удовлетворение", каза още селекционерът.

Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан обясни защо нападателят Килиан Мбапе започна като резерва=

„Обсъдих това с Килиан преди мача. Аз от своя страна направих всичко, за да се погрижа за играчите, които ще имат мачове този уикенд. Шампионската лига се подновява следващата седмица. Не искаме да излагаме играчите на риск от контузии“, заяви Дешан пред RMC Sport.

Мбапе се появи на терена в средата на второто полувреме.

"Ще видим какъв ще бъде жребият. С разпределението на отборите и участие на Италия и евентуално Хърватия в последната урна, ще има несигурности. Ние направихме всичко възможно да бъдем поставени в първата урна", завърши Дидие Дешан.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна