Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австралия стигна полуфинал за Купа "Дейвис" след обрат

Алекс де Минор върна Австралия в двубоя с Чехия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Австралия се класира на полуфиналите на Купа "Дейвис" в Малага след обрат срещу Чехия и успех с 2-1 победи.

Тимът на капитана Лейтън Хюит, който игра финал миналата година в турнира, беше много близо до загубата. В първата среща Джордан Томпсън беше победен от Томаш Мачак с 6:4, 7:5, което постави под напрежение австралийския номер 1 Алекс де Минор.

Вече загубил сет, световният №12 изоставаше с 3:5, като Иржи Лехечка успешно отрази три точки за пробив. След това Де Минор на два пъти беше на две точки от загуба, когато сервираше, за да остане в състезанието, преди да пробие съперника си на нула, за да вдъхне нов живот на сблъсъка. След като в решаващия мач австралиецът изтърва ранно предимство за пробив, при 2:3 той оцеля при 0:40 при подаването си. По-късно той проби Лехечка за трети път в 11-ия гейм, за да сложи мача на ракетата си и сервира на нула за победата с 4:6, 7:6 (2), 7:5. Мачът на двойки трябваше да определи победителя в този четвъртфинал.

В тази среща Матю Ебдън и Макс Пърсел се наложиха над  Лехечка и Адам Павлашек с 6:4, 7:5. Миналогодишните шампиони от Уимбълдън не дадоха нито една точка за пробив, като допуснаха само седем точки при своите подавания.

Австралийците могат да се върнат в битката за шампионската титла, като сложат край на мечтаната серия на Финландия в петък.

Очаква се Новак Джокович и Яник Синер да играят за своите нации в четвъртък, когато Сърбия се изправя срещу Великобритания, а Италия се бори с Нидерландия в четвъртфиналите на долната половина.

По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна