Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Райфайзенбанк" стартира от януари услуга за крипто търговия на крайните си клиенти

Снимка: bitpanda.com

"Райфайзенбанк" (Raiffeisen Bank International) ще стартира от януари 2024 г. услуга за търговия с криптовалута за клиенти на дребно, заяви в интервю за новинарския сайт за цифрови валути Coindesk Кърт Чада, ръководител на отдела за иновации на банката.

Според представител на банката услугата ще бъде достъпна първо за клиенти във Виена и ще се предлага свързване с крипто борсата Birpanda, която подписа писмо за намерения с Raiffeisen по-рано тази година.

"Клиентът може да използва мобилното си устройство, за да влезе в Bitpanda чрез приложението на Raiffeisen. Няма да има нищо необичайно, като потвърждаването на сделка ще работи точно като банков превод от сметка към сметка със същия вид сигурност, с която клиентите са свикнали", добави Чада.

"Райфайзенбанк", която има общи активи за около 207 милиарда евро към 2022 г., е една от водещите корпоративни и инвестиционни банки в Австрия, както и в Централна и Източна Европа.

От своя страна криптоборсата Bitpanda е основана във Виена през 2014 г. и е под надзора на финансовия пазарен регулатор на Австрия и на германския регулатор BaFin.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна