Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анчелоти с експериментален състав срещу Наполи

Карло Анчелоти по време на тренировката на Реал днес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти говори на пресконференцията преди мача от Шампиондката лига с Наполи в сряда на "Сантяго Бернабеу". Италианецът не пожела да се оплаче заради липсата на контузените играчи, въпреки че от тима му ще отсъстват утре цели осем футболисти - Тибо Куртоа, Кепа Арисабалага, Едер Милитао, Лука Модрич, Орелиен Чуамени, Винисиус, Едуардо Камавинга и Арда Гюлер.

"Да говорим много за проблемите с контузени играчи, означава да покажем липса на уважение към тези, които ще играят. А те го правят много добре. Трябва да мислим за това, което имаме. Ако бъдем на ниво с всички тези проблеми, означава, че имаме много добър отбор", каза Анчелоти, чийто отбор вече се е класирал за осминафиналите и е с актив от 12 точки от четири мача.

"Имам голямо доверие в младите и Раул върши фантастична работа с тях. Те са готови да играят с нас, въпреки че ще дам предимство на футболистите от първия тим, които играят по-рядко. Спокоен съм", увери специалистът.

Той добави, че има добри спомени от престоя си в Наполи и похвали новия треньор на италианците Валтер Мацари.

"Да достигна успехите на легенда като Мигел Муньос ме прави много доволен (б. а.- ако Реал спечели в Неапол, той ще изравни постижението на испанеца от 41 победи в европейските турнири)", призна той.

"Белингам е много интелигентен, професионалист, сериозен и зрял. Най-важното е, че е фантастичен играч и като всички големи се адаптира лесно към футбола във всяка страна", добави треньорът.

"Лунин не трябва да си мисли, че утре ще бъде последният му мач, защото когато се върне Кепа ще се конкурират за поста вратар. Лунин се справя много добре. Това е отлично за нас, защото имаме двама вратари от много високо ниво, които могат да донесат качество на отбора", каза още Карло Анчелоти.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна