Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерско рамо за качествено образование

Николай Денков в Шуменския университет
Снимка: Радио Шумен

„Искам да покажа много ясна подкрепа на университета, на новото ръководство, давайки си сметка, че задачите са трудни, средата е трудна. Аз вярвам, че регион Шумен и Шуменският университет имат огромна перспектива за развитие, просто трябва да я използваме и да ви помогнем за това“ , заяви в приветственото си слово към академичната общност министър-председателят акад. Николай Денков. 

Той участва в дискусия по проблемите на висшето образование. В нея участват ректорът на ШУ „Епископ Константин Прлеславски“ проф. Наталия Витанова, членът на парламентарната комисия по образование проф. Нели Димитрова, областният управител на Шумен проф. Добромир Добрев и заместникът му Нели Георгиева, както и кметът на община Шумен проф. Христо Христов и заместник-кметът по образование проф. Светла Станкова. 

Според акад. Денков, трябва да се обърне внимание на качеството на образованието. 

„Основната задача на всички, които се занимават с образование, ще бъде не само колко да бъде финансирането, а как то да доведе до по-добро качество. Заедно с инвестициите и заедно с финансирането, ние трябва заедно да дефинираме кои са индикаторите, с които мерим качеството. Заедно трябва да планираме средствата и  инвестициите, за да вървим в посоката, която предполага повишаване на качеството“, заяви министър-председателят акад. Николай Денков. 

По думите на Денков, въпреки трудностите, трябва да се направи скок, за да се върви напред.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени