Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Де Хеа може да пази за друг отбор във Висшата лига

Давид де Хеа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа е трансферна цел на Нюкасъл, съобщава вестник "Дейли Мейл", цитиран от БТА.

Испанецът е свободен агент, след като договорът му с "червените дяволи" изтече в края на юни и не бе подновен. В същото време Нюкасъл се готви за дълъг период без титулярния си страж Ник Поуп, който получи контузия в лявото рамо в събота точно в мач срещу Манчестър Юнайтед. Първоначалните прогнози са, че английският национал ще отсъства от терените поне до март месец.

След контузията на Поуп Нюкасъл остава с 34-годишния Мартин Дубравка, също, макар и за кратко бивш врата на "червените дяволи", като първи избор и с 30-годишния Лорис Кариус като резерва.

33-годишният Де Хеа игра за Манчестър Юнайтед в продължение на 12 сезона. Юношата на Атлетико Мадрид на два пъти печели "Златната ръкавица" във Висшата лига за най-добър вратар, а с "червените дяволи" стана и шампион през сезон 2012/13. 

През последните месеци имаше спекулации, че Де Хеа ще продължи кариерата си в Саудитска Арабия, в САЩ или дори, че ще се завърне на "Олд Трафорд" заради колебливото представяне на заместника му Андре Онана.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна