Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Торино с категоричен успех срещу Аталанта

Дуван Сапата (в средата) вкара 2 гола на отбора, който го преотстъпи.
Снимка: БТА

Отборът на Торино победи с 3:0 Аталанта в последна среща от 14-ия кръг на Серия А благодарение на два гола на преотстъпения именно от баргамаските Дуван Сапата и точно изпълнена дузпа от Антонио Санабрия през втората част.

Това е трета победа в пет мача за Торо, които вече с 19 точки се придвижват на 10-о място в класирането. Аталанта е на обратния полюс на настроенията, тъй като това е трето поражение в последните четири мача и слизане до осмо място в класирането с 20 пункта. Все пак те са само на 3 точки от Фиорентина, които на 6-ото място държат последната квота за участие в европейските турнири.

Сапата за първи път се изправи срещу отбора, който държи правата му и го преотстъпи през лятото. В 22-ата минута торинци откриха резултата. Никола Влашич проби от ляво и поднесе ниско центриране в малкото наказателно поле. Колумбийският нападател се вклини и сложи крака си, за да отклони топката в мрежата на аржентинския вратар Хуан Мусо. 

Малко след началото на второто полувреме Торино получи ново предимство. При изпълнение на ъглов удар Алесандро Бонджорно беше повален на задна греда, съдиите от стаята за видеоповторения (ВАР) гледаха дълго ситуацията и трябваше Марко Пичинини да посочи точката. Санабрия не сбърка от 11-те метра и удвои преднината.

Настроението на Аталанта съвсем падна след този гол, а домакините нямаха намерение да забавят темпото. В добавеното време нова атака от ляво с участието на Влашич намери Сапата, който влезе на скорост и прати топката във вратата за 3:0.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна