Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сакраменто отпадна от In-Season турнира, Везенков без точки

Литовецът Сабонис от Кингс стреля към коша въпреки съпротивата на сънародника си Валанчунас.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Сакраменто Кингс отпадна в четвъртфиналите на дебютното издание на In-Season турнира в НБА, след като загуби от Ню Орлийнс Пеликанс със 117:127 у дома. Българският баскетболист Александър Везенков записа само шест минути игра, в които взе две борби, но не успя да запише нито една точка.

Ню Орлийнс вече победи два пъти Сакраменто през този сезон, но тази нощ играчите на Майк Браун започнаха по-силно и само за няколко минути натрупаха 15 точки преднина. Постепенно гостите започнаха да доминират и в началото на третата част вече на свой ред водеха с 15 точки. Кингс опитаха да се върнат в двубоя, но не успяха да намалят пасива си на по-малко от четири точки и в крайна сметка приключиха с вътрешния турнир на Лигата.

Везенков се появи в игра в средата на първата част, след което започна и втората, но пропусна и трите си стрелби от игра. Българинът стреля веднъж неуспешно от тройката, а в един случай след неточна далечна стрелба на Трей Лайлс взе поредни борби в атака, но и в двата случая не успя да завърши добавката. В крайна сметка той прекара на паркета 6:14 минути, в които записа и два фала, а балансът му бе минус 12.

Над всички за Сакраменто бе Домантас Сабонис, който реализира "трипъл-дабъл" - 26 точки, 13 борби и 10 асистенции, а звездата ДеАрън Фокс вкара 30 точки. За Пеликанс най-резултатен бе Брандън Инграм с 30 точки.

Сега за Сакраменто предстои една седмица почивка, преди мачове с Бруклин Нетс и Лос Анджелис Клипърс в два поредни дни - 12 и 13 декември.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени