Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепремиерът Мария Габриел представи мобилното приложение "Пътувай информирано"

Вицепремиерът Мария Габриел представи мобилното приложение "Пътувай информирано"
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел представи официално мобилното приложение "Пътувай информирано". То е проект на дирекция "Ситуационен център" в Министерство на външните работи, финансиран от Фонда за двустранни отношения на Европейската икономическа общност и Норвежкия финансов механизъм.

България е единствената страна на картата на Европа, която има приложение за пътуване с чатбот, каза Мария Габриел. Тя посочи, че приложението е разработено въз основа на анализ на данни на потребителите.

"За нас повече от всякога. Тази постоянна регулярна връзка с тези, които ще използват мобилното приложение е важна не само за нейното разработване, но и за неговото развитие и популяризиране, за всички български граждани. Ние искаме да разполагат с точна и навременна информация". 

Мария Габриел посочи, че се развива и доизгражда база по отношение на кризисни ситуации и непредвидени обстоятелства. Целевата аудитория са българските граждани, които пътуват в чужбина и тези зад граница, поясни Таня Димитрова, директор на Дирекция "Ситуационен център" в Министерството на външните работи. 

"Пътувай информирано" представя цялата необходима информация относно документи за пътуване при ниво на риск, изисквания, здравни и други, лесен достъп до контактите на българските задгранични представителства по света, както и още много полезна информация.

Приложението е безплатно за потребителите и не съдържа реклами. То има нужната информация за всички държави по света. Разполага и със SOS бутон за кризисни ситуации. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна