Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителната кампания "Трънска Коледа" в подкрепа на възрастни хора

За поредна година беше даден старта на благотворителната кампания „Трънска Коледа“. Целта е да се съберат парични средства, с които да бъдат подпомогнати крайно нуждаещи се.

Инициативата е насочена към хора от трънските села, където живеят много възрастни, в неравностойно положение, каза пред Радио София Румяна Боянова – организатор от сдружение „България за Трънско“.

„Хора, които едва успяват да се нахранят с малките си пенсии, такива, които са самотни и живеят много отдалечено. Почти на ръба се справят с ежедневието си. Тази година решихме да събираме единствено финансови средства, за да спазим закона“, обясни Боянова.

Тя добави, че инициативата е създадена през 2018 г., с прекъсване по време на Covid пандемията и оттогава интересът към нея расте непрекъснато.

„Усещането да подариш нещо на самотен човек, който искрено се радва предимно на вниманието, което получава по празниците, е наистина много удовлетворяващо“, каза Румяна Боянова.

Тя добави, че средства ще се събират до 15 декември, но всеки желаещ може да го направи и след това.

Община Трън също подпомага възрастните хора за празниците, каза Румяна Боянова. В предишните години помощ са получили около 100 души.

Всеки, които иска да дари средства може да намери информация във Фейсбук групите „България за Трънско“ и „Трън и Трънско“.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!