Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Терзиев: СОС трябва да има председател до 12 декември, иначе се губят много пари

Снимка: БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев призова общинските съветници в Столичния общински съвет да намерят решение за председател. 

"Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември", заяви той в началото на днешното заседание на съвета.

Терзиев подчерта, че в противен случай ще бъдат загубени много пари и ще се работи с план-сметка за почистването на града от миналата година. Апелирам към всички, независимо какво ще струва партийно, да намерим решение до понеделник, така че във вторник да имаме председател, каза Терзиев. 

Той обяви, че разчита на преговорите, които се правят. Трябва да отпушим работата, настоя кметът.

"Молбата ми е всички да седнем на масата и да намерим решение. Ако някой има нужда от допълнителна информация, имам време да седнем и да разговаряме", заяви градоначалникът.

Днес общинските съветници ще направят четвърти опит да си изберат председател.

Кандидатите на партиите през миналата седмица бяха от "БСП за България" - Диана Тонова, "Възраждане" - Красимир Гълъбов, "Има такъв народ" - Пламен Данаилов. От "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") оттеглиха кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха кандидат. На първото гласуване не бе избран председател. Състоя се балотаж между Диана Тонова, която събра осем гласа и Красимир Гълъбов, за когото гласуваха седем общински съветници. Съответно председател на СОС не беше избран.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!