Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Кметовете на БСП ще са спирачка срещу намерението на управляващите за увеличения на данъци и такси

Снимка: Живко Иванов

Кметовете на БСП ще бъдат спирачка за намерението на управляващите да вдигат местните данъци и такси. Това коментира в Стара Загора Корнелия Нинова по време на среща с новоизбраните кметове и общински съветници на БСП от Югоизточна България.

В момента местната власт е единствената стабилна власт. Ние и нашите кметове трябва да спасяваме хората от решенията на сглобката. Ако правителството е решило да прехвърли на кметовете отговорността да повишават местните данъци на хората, ние уверяваме нашите кметове да не го правят и те са съгласни с това.  Ако те създават закони и наредби, с които повишават цените на водата, например, то нашите кметове ще бъдат спирачка на това.“, каза Нинова.

Лидерът на БСП разкритикува и приетите на първо четене промени в конституцията. Според нея през основния закон мнозинството си урежда и разпределянето на регулаторите в държавата.

„Досега това мнозинство записваше корупцията и кражбите в закони. В момента вдигнаха равнището с конституцията- там продават българския национален интерес и си разпределят държавата на порции. През конституцията се опитват да уредят и разпределянето на регулаторите в държавата. Независимите регулатории, институции, които трябва да контролират и икономика и бизнес, и политици и държава ще бъдат разпределени, включително през конституцията на три порции“, коментира Нинова.

Тя добави, че в партията няма сътресения и резултатите от местни избори доказват, че са в добра кондиция. А на въпрос дали се очертават битки за нейния пост тя коментира, че това не е на дневен ред в партията и има време до октомври догодина.

По публикацията работи: Иван Славов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна