Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три са жертвите на огнения ад в болница край Рим

Снимка: Противопожарна служба

Три са жертвите на пожара избухнал в болницата на италианския град Тиволи близо до Рим. За четвъртия възрастен  пациент се предполага, че е починал преди това, поради което е наредено да им се направи аутопсия.

От мястото на събитието, за медиите губернаторът на област Лацио Франческо Рока каза: "Всички пациенти са преместени. Жертвите са три. Това е трагедия, защото хората влизат в болниците за лечение"

Подвижни пациенти споделиха също за медиите, че успели да излязат навън през моргата. Не е емало ток, а само много дим, страх и паника. Общо спасените болни от които 7 деца и 3 новородени са 174, плюс медицинския персонал.

Част от  пациентите  са хоспитализирани, останалите са във физкултурен салон оборудван веднага за случая. За ранени не се съобщава. Прокуратурата в Тиволи започна разследване за множествено  непредумишлено убийство,  пожар по непредпазливост и е наредена аутопсия на жертвите. Установено е, че пожарът е избухнал сред отпадъците някои от които опасни, натрупани в големи количества на открито под прозорците на спешното отделение, което се е разрушило. Болницата е конфискувана и обявена за неизползваема за неопределено време.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна