Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуван е волейболният фен, който рани полицай в Атина

Снимка: Архив

Гръцката полиция арестува волейболния фен, който рани тежко полицай по време на срещата между "Олимпиакос" и "Панатинайкос" в Атина в четвъртък. Правителството изрази готовност да въведе много строги мерки срещу хулиганството на стадионите. 

Безредиците на волейболен мач в Атина доведоха до тежко нараняване на полицай. Колегите му от Съюза на полицаите в Гърция поискаха от премиера да се спрат всички спортни срещи в страната и да се въведат много строги мерки срещу хулиганството и прояви на насилие по време на спортни срещи.

В неделя полицията арестува 18-годишен младеж, който камерите фиксираха като извършител на нападението срещу полицая. Арестуваният си призна за деянието и каза пред разследващите, че е имало хора с подготвен план, които са насочвали феновете за сблъсъци с полицията. Той е изстрелял морска сигнална ракета, с която ранява полицая.

Правителството е решено да вземе силни мерки срещу престъпните хулигански организации, заяви говорителят на правителството. Очаква се в понеделник мерките да бъдат съобщени и въведени, като вероятно ще бъдат закрити организираните фенклубове.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна