Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Символична стачка на служителите в ИА "Автомобилна администрация"

Снимка: БТА

Днес отново ще се проведе среща между ръководството на ИА "Автомобилна администрация" и всички представители на синдикалните секции на КТ "Подкрепа" в Агенцията. Исканията са за повишаване на заплатите от началото на следващата година. В подписано през август споразумение е предвидено повишаване на заплатите от януари, но към момента не се знае дали това ще бъде изпълнено, каза Александър Иванов от КТ "Подкрепа". Той уточни, че до следобед служителите в Автомобилната администрация в цялата страна ще стачкуват символично. Те ще имат отличителна знаци, че протестират, но ще изпълняват на 100 процента служебните си задължения.

"Искаме от 1 януари 30% увеличение на заплатите. Също така в стачното споразумение е записано изравняване на всички длъжности – да бъдат с еднакви заплати, тъй като в момента разликата е около 600-700 лв. Най-фрапантното е, че служители с 20 г. опит получават по-ниски заплати от наскоро назначени служители".

Над 400 са служителите в "Автомобилна администрация" в цялата страна. Работещите в нея имат право да протестират чрез намаляване на обема на работа, но не и като изцяло преустановят дейност. 

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!