Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сакраменто и Везенков с 13-а победа в НБА

Везенков се бори с центъра на Блуклин Шарп.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс се поздравиха с 13-а победа през сезона в НБА. Избраниците на старши треньора Майк Браун спечелиха домакинството си на Бруклин Нетс със 131:118 (26:18, 28:30, 44:37, 33:33) в "Голдън 1 Сентър" в Калифорния. 

"Кралете" пренаписаха историята си, след като отбелязаха цели 25 тройки в коша на "мрежите" и по този начин подобриха досегашния клубен рекорд от 23, поставен на 9 януари тази година срещу Орландо Меджик. Кингс направиха това при солидна успеваемост от далечно разстояние от 56%.

Спортист №1 на България Везенков завърши срещата с 2 точки, 5 борби и 1 чадър при 1/4 стрелба за близо 11 минути на паркета. Българският национал имаше доста работа в защита, тъй като нападението на Бруклин се ориентираше към това да пробива през най-полезния играч в Евролигата за миналия сезон. Везенков се отличи с доста добри изяви в дефанзивен план.

Ди'Аарън Фокс беше най-резултатен за Сакраменто с 29 точки и 8 асистенции. Кийгън Мъри наниза 24, Малик Монк прибави 21 точки и 9 асистенции. Литовецът Домантас Сабонис остана на асистенция от "трипъл-дабъл", като записа 15 точки, 16 борби и 9 завършващи подавания, а Харисън Барнс отбеляза 14 точки.

Микел Бриджис бе най-резултатен за Бруклин с 22 точки.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна