Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уест Хем победи Арсенал и остави Ливърпул на върха

Мавропанос от Уест Хем (№15) бележи за 2:0 срещу Арсенал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Арсенал допусна грешна стъпка в битката за титлата във Висшата лига, след като загуби от Уест Хeм с 0:2 у дома.

Двубоят бе белязан от спорен момент при откриващия гол на "чуковете". В 13-та минута нападателят на гостите Джаръд Боуен върна топката от аутлинията към Томас Соучек, който вкара за 1:0, като останаха съмнения, че топката е излязла от игра. След близо 4-минутна проверка на ВАР бе обявено, че няма достатъчно добър кадър, който да определи дали топката е излязла в аут и голът бе зачетен. Десет минути след почивката "артилеристите" бяха попарени с втори гол. Централният защитник Константинос Мавропулос, който игра и за Арсенал преди години, вкара с глава след центриране от корнер на Джеймс Уорд-Праус.

В оставащите минути Габриел Жезус пропусна два отлични шанса да върне Арсенал в мача, а удар на Букайо Сака срещна гредата. В самия край Уест Хям можеше да стигне до трети гол, но Саид Бенрахмс не успя да преодолее Давид Рая от дузпа.

По този начин Арсенал записа трета загуба от началото на сезона и изостава с две точки от лидера Ливърпул. От своя страна в рамките на няколко дни Уест Хем победи Манчестър Юнайтед и Арсенал и се изкачи до шесто място в класирането с 33 точки.

В другия мач от миналата вечер Брайтън победи Тотнъм с 4:2 у дома.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна