Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания спечели първия мач от Юнайтед къп

Давидович Фокина (вляво) и Сорибес Тормо се поздравяват след успешно разиграване.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставът на Испания спечели с 2-1 победи срещу Бразилия в първия двубой от Юнайтед къп. Срещата в Пърт, Австралия, беше от група А на тенис турнира за смесени отбори, в която е още и лидерът Полша.

Решаващ беше двубоят на смесени двойки. В него Сара Сорибес Тормо и Алехандро Давидович Фокина победиха Беатрис Адад Мая и Марсело Мело с 6:4, 7:5 след час и 35 минути игра.

В първия сет дуетите си размениха по един пробив в самото начало. След това иберийците направиха брейк за 3:2, който успяха да затвърдят. В осмия гейм Адад Мая и Мело поведоха с 40:0 при сервис на съперниците, но не успяха да върнат пробива. След това Сорибес Тормо и Давидович Фокина взеха сета.

Във втората част пак имаше разменени пробиви, а в десетия гейм южноамериканците изпуснаха два сетбола. Веднага след това испанците направиха брейк и при 6:5 сервираха за победата чрез Сорибес Тормо. Те стигнаха до два мачбола и реализираха втория.

Преди това Давидович Фокина даде преднина на Испания след успех над Тиаго Сейболд Вилд с 6:4, 6:0. Левичарката Адад Мая изравни за бразилците след победа над Сорибес Тормо със 7:6(1), 6:2.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна