Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович спечели с контузия, Сърбия на четвъртфинал за Юнайтед къп

Новак Джокович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новак Джокович преодоля проблем с дясната китка и стигна до победата срещу Иржи Лехечка с 6:1, 6:7 (3), 6:1 в мач от турнира по тенис за смесени отбори United Cup в Пърт, Австралия.

С успеха Джокович изравни резултата на 1-1 от сблъсъка между Сърбия и Чехия, който в крайна сметка беше спечелен от западните ни съседи, които утре ще играят на четвъртфинал среку домакините.

Световният номер 1 срещна трудности във втория сет, който загуби след тайбрек, като след края на тази част взе медицински таймаут, за да получи лекарска помощ заради болка в китката.

Проблемът не оказа влияние върху представянето на сърбина в решителния трети сет и той отново намери ритъма си, давайки само гейм на съперника.

Преди това при жените Маркета Вондроушова победи Олга Данилович с 6:1, 3:6, 6:3.

След мача Джокович каза, че има оток на китката.

"Това не е за първи, нито за последен път. Случват се такива неща. Просто трябва да го приема. Ще видим какво ще се случи", каза Ноле.

Той не игра в решителния мач на смесени двойки с Олга Данилович и ще беше заменен от Хамад Медйедович. Сърбите победиха чехите Колоджейова и Ноуза след обрат с 4:6, 7:6(2), 10-8, благодарение на ценните съвети на Джокович, който се присъедини към тима в средата на втория сет.

В мач от група Б на турнира Гърция загуби от Чили след поражение в мача на двойки на Мария Сакари и изпитващият болки в гърба Стефанос Циципас от Даниела Сегел и Томас Бариос Вера със 7:6(5), 3:6, 6:10.

Преди това Сакари победи Сегел с 6:0, 6:1, а чилиецът Николас Джари надигра Стефанос Сакеларидис с 6:3, 3:6, 7:5.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна