Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георгиев отрази 28 удара за победа на Колорадо

Александър Георгиев
Снимка: Ройтерс

Отборът на Колорадо, с родения в Русе вратар Александър Георгиев в състава, победи Далас с 5:4 след продължение като гост в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Георгиев спря 28 удара към вратата си, а Нейтън Макинън реализира два гола и една асистенция за успеха на Колорадо, който изоставаше с 2:3 и 3:4 в третия период, но изравни за 4:4 и надделя в продължението. Точно Маккинън вкара победната шайба в четвъртата минута на продължението.

Матю Ткачук, Сам Рейнхарт и Картър Вехеге се отличиха с по гол и асистенция, а Сергей Бобровски направи 26 спасявания, за да поведе Флорида към успеха като гост на Лас Вегас с 4:1 в друга среща от вечерта в НХЛ. Сам Бенет също се разписа, а Брандън Монтур добавиха две асистенции за Флорида, който удължи победната си серия на шест мача. Павел Дорофейев бе точен за Вегас, който допусна шеста загуба в последните си седем срещи, а Логан Томпсън спаси 32 удара към вратата си.

Калгари също постигна победа като гост на Нешвил с 6:3 след като Блейк Колман отбеляза попадение в трети пореден мач и добави една асистенция за гостите.

Бъфало се наложи с 6:1 над домакина Монреал в друга среща.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени