Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ел Маестро: Ще се борим за всеки трофей през сезона

Нестор Ел Маестро говори пред медиите.
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на ЦСКА София Нестор Ел Маестро ще се опита да спечели всеки възможен трофей. Това заяви той преди медиите преди тренировката на тима на Панчарево.

„Очакваме това, което винаги очакваме – да се борим във всеки мач, да се опитаме да спечелим всеки трофей.  трансферният прозорец е жив процес, имена циркулират всеки ден. Естествено, аз играя активна роля в него, но няма да коментирам слухове и спекулации, не смятам, че съм най-точният човек за това“, заяви Ел Маестро, цитиран от БГНЕС.

На относно конкретната причина за раздялата между клуба и Браян Морено, Ел Маестро отвърна: „Това е решение от страна на клуба. Основната причина беше, че футболистът не дойде тук за първата ни тренировка – освен това има история с негови предишни провинения, затова решихме и да се разделим по взаимно съгласие“. „Всеки ще получи шанс, без значение какъв паспорт има. Всеки, който за мен е достатъчно добър, ще получи шанс в Първа лига. Треньорът решава“, добави наставникът по отношение на това дали младите в ЦСКА София ще получат шанс за изява във вътрешния шампионат.

Нестор Ел Маестро изрази мнение, че сезонът до края отново ще бъде оспорван, подобно на изминалия, като си пожела титла. „Моите отбори винаги са много добре кондиционно подготвени. Тази седмица вече работихме по някои елементи – част от тренировката ще бъде за владение на топката. Дано да станем шампиони този сезон. От наша страна ще играем феърплей, ние винаги играем феърплей. Има всички индикации за много завързан и вълнуващ край на сезона, надявам се това да е нашата година“, заяви треньорът на „армейците“ и добави:

От 10:30 часа футболистите излязоха на терена на клубната база в Панчарево, където проведоха открита тренировка за медиите. Първата контрола на „червените“ е срещу Литекс на 12 януари. Два дни по-късно отборът заминава за лагер в Турция, където са предвидени четири проверки срещу Черноморец Одеса (Украйна), Щурм Грац (Австрия), Видзев Лодз (Полша) и Бохемианс Прага (Чехия). Последната приятелска среща на тима преди подновяването на първенството е срещу Септември София на 10 февруари. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна