Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФК Левски няма да привлича футболисти от Първа лига

Хосе Кордоба (вдясно) може да напусне Левски през зимата.
Снимка: sportal.bg

От футболния клуб Левски обявиха, че не преговарят в момента с нито един футболист, който играе в родното първенство. С това клубът иска да сложи край на някои спекулации за трансфери.

"Левскари, информираме Ви, че ръководството на ПФК Левски не е водило преговори и не възнамерява да го прави с нито един футболист, играещ в родното първенство. В тази връзка всякакви информации по темата не отговарят на истината", написаха на официалния сайт на "сините".

Има голяма вероятност Левски да се раздели с някои от ключовите си футболисти през зимата, след които са Хосе Кордоба, Роналдо, Андриан Краев и Жереми Петрис. Това означава, че клубът ще търси техни заместници, но е по-вероятно това да са такива, играещи в чужбина.

В същото време Красимир Петров се присъедини към треньорския щаб на представителния тима на Левски. Той ще изпълнява функциите на асистент на старши треньора Николай Костов.

Петров е роден на 8 юли 1981 година. Започва треньорската си кариера в детско-юношеската школа на „Левски“ в средата на 2011 година и работи за „синята“ академия до края на 2019 година. С родените през 2003 година печели шампионските титли в Елитната група до 15 години, зоналното и градското първенство. Преминава последователно през ЦСКА 1948, Пирин (Благоевград), Локомотив (Пловдив) и Миньор (Перник).



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна