Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Сф) започна подготовка с 24 играчи

Подготовката на Локомотив започна с водосвет.
Снимка: БТА

Отборът на Локомотив (София) започна днес зимната си подготовка без нови и напуснали футболисти. От групата, която днес беше с 24 човека, отсъстваше единствено вратарят Бубакар Гайе, който на турнира за Купата на Африка с отбора на Гамбия.

Според президента на "червено-черните" Иван Василев, те търсят футболисти на три позиции, докато старши треньорът Данило Дончич би взел всеки един играч, но стига да е поне с две класи по-добър от настоящите футболисти.

Локомотив (София) няма да ходи на лагер и ще се подготвя при домашни условия. Дончич си пожела единствено хубаво време, добри терени и липса на контузии, за да може да се свърши пълноценна работа.

Шест контролни срещи са осигурени до момента, като за част от тях все още се търсят терени, които да са удобни и за двата отбора.

Първата контролна среща е на 20 януари срещу втория отбор на ЦСКА 1948. Следващите проверки са фиксирани така: на 26 януари срещу Балкан (Ботевград) като гост, на 27 януари срещу Септември, а на 3 февруари "железничарите" гостуват на Пирин в Благоевград.

Последните две приятелски срещи преди началото на пролетта са на 7 февруари срещу Марек (Дупница) на стадиона в квартал "Надежда", както и на 10-и срещу друг тим от второто ниво – Спортист (Своге). Последната среща би трябвало да се състои в Своге, а ако времето не позволява – на терен в София.

Със сигурност напускат двама – бразилците Алан Диас и Фелипе Райън, които вече не са част от тима. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна