Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ситуацията в Локомотив (Пд) е динаминча, призна Александър Томаш

Павел Колев е сигурен, че клубът няма да има проблем с лиценза

Томаш, Колев и Пиргов (от ляво-на дясно) говорят пред медиите.
Снимка: БТА

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш заяви, че ситуацията в клуба е динамична и много неща се променят. Наставникът говори пред медиите преди началото на зимната подготовка на „черно-белите“. Участие в брифинга взеха още изпълнителният директор Павел Колев и спортният директор Илко Пиргов. 

„Ситуацията в Локомотив е динамична. Година и девет месеца. Много неща се променят. Аз съм професионалист. Казал съм моето мнение, естествено, че искам да имаме лагер в чужбина, но се съобразявам със ситуацията. Не се знае какво ще се случи в следващите 20 дни. Няма с какво да се оправдаваме, трябва да работим. Виждам ентусиазма в хората и те ми казват: „спокойно, това е Локомотив“, заяви Томаш. 

„Ако всичко е наред с медицинските му прегледи, Мартин Райнов ще подпише договор с нас. Ще има повече футболисти на проби. Не може да си позволим ние да си избираме футболисти. Ще търсим играчи, с които да се подсилим. Зависи от това кой ще си тръгне. За момента имаме четирима на проби, за които ще преценим“, каза още старши треньорът на „черно-белите“. 

Томаш обърна внимание и на изходящите трансфери в клуба. 

„Незаменими няма. Клубът ще съществува без всеки един. Как ще се справим – ще работим, нямаме друга алтернатива. Ще бъдем гъвкави и ще работим. Говорихме си, че отстрани погледнато сякаш нещата са трагични, но трябва да вярваме, че може пък и да са по-добре от първия полусезон. Не можем да работим дългосрочно. Както подготовката, така и селекцията ще бъде ден за ден, но всичко е следствие. След месец нещата могат да бъде по-различни, но аз се концентрирам изцяло върху спортно-техническата част“, допълни наставникът на Локомотив. 

От Локомотив (Пловдив) потвърдиха изходящия трансфер на Джовани Бариани в Китай. Бразилецът ще продължи своята кариера в китайския втородивизионен клуб Гуанси Пингуо Халиао.

„Шампиони“, лаконично отговори Томаш на въпрос какви конкретни цели си поставя за втория дял от шампионата. 

Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев заяви, че след промяната в собствеността на клуба и напускането на Адам Сотков, "черно-белите" са в процес на преформулиране на целите си. Колев обяви, че приоритет за "смърфовете" ще бъде заздравяването на състоянието на клуба и на отбора. Той говори пред медиите преди началото на зимната подготовка на Локомотив, като коментира най-актуалните теми около "черно-белите". 

„Доста неща се промениха в Локомотив. Има промяна в собствеността на клуба и съответно чисто стратегически клубът е в процес на преформулиране на целите си. Има доста задачи за решаване, които ще се решават в движение. Имаме нови футболисти. Приоритет ще бъде да се заздрави състоянието на клуба и на отбора. Това под някаква форма ще се отрази на тима. Нашата задача е да направим така, че да се отрази благоприятно. Предстои общо събрание, където ще бъде избран нов съвет на директорите, нов изпълнителен директор и т.н. Нашата цел тук ще бъде заздравяването на клуба да не се отрази негативно на представянето на отбора. Остават близо 30 дни до края на трансферния прозорец, така че много неща могат да се променят", започна Колев.

Той подчерта, че няма да има значително намаляване на бюджета за заплати в клуба.

„Може да има разговори с отделни футболисти за техните заплати, но кой знае колко сериозна промяна в бюджета няма да настъпи. В топ шест Локомотив не е на челните места по бюджет за заплати. Някаква допълнителна пестеливост може да се въведе, но няма да има драстично намаляване на заплатите“, обясни той и заяви, че няма да има проблем с лицензирането на клуба за следващия сезон.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени