Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георгиев с голям принос за победа на Колорадо в НХЛ

Александър Георгиев бе непробиваем при дузпите.
Снимка: Ройтерс

Роденият в Русе руски вратар Александър Георгиев спаси 24 удара,  Валери Ничушкин вкара единствения гол при наказателните удари за победата на Колорадо Аваланч с 4:3 срещу Бостън Бруинс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Георгиев отрази удари Джейк Дебръск и Давид Пастърнак, а Чарли Койл не успя да уцели вратата. Така дойде ред на Ничушкин, който заби шайбата в мрежата и спечели двете точки за Колорадо. "Лавините" са втори в Централната дивизия с 55 точки и една зад Уинипег Джетс.

Сам Малински, Мико Рантанен и Логан О'Конър вкараха за Аваланч в редовното време, а Нейтън Маккинън записа асистенция и продължи отличната си серия в Колорадо, където е с 16 попадения и 29 голови паса. Той има поне точка във всичките си 22 домакински мача този сезон.

Брад Марчанд се разписа два пъти за Брюинс, които също имат 55 точки и са лидери в Аталнтическата дивизия. Джон Бийчър също вкара, а Джереми Суейман спря 33 удара. Бостън имаше шанс да спечели в продължението с пауърплей четирима на трима, но Георгиев спря последователно удари на Павел Заха, Пастърнак и Чарли Макавой.

Мат Мъри отрази 23 удара в дебюта си за сезона и записа първи шътаут в кариерата си за победа на Далас Старс с 4:0 срещу Минесота Уайлд. Точни за успеха бяха Тайлър Сегин, Рууп Хинц, Радек Факса и Джейсън Робъртсън.

Стражът на Уайлд Марк-Андре Флюри пък остана с 551 победи в кариерата си, като следващата му ще го изпрати на първо място във вечната ранглиста за поста. За момента той е равен с Патрик Роа.Геор


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени