Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш треньор на Локомотив (Пд) и ЦСКА София пое босненския Железничар

Бруно Акрапович
Снимка: БГНЕС

Бившият старши треньор на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА София Бруно Akрапович беше назначен за наставник на един от популярните отбори в родната си Босна и Херцеговина Железничар (Сараево), съобщи sport1.oslobodjenje.ba.

Задачата на Акрапович е да стабилизира клуба от стадион "Гърбавица", а договорът му е до края на сезона. В момента Железничар е на 10-о място от 12 отбора в елитната дивизия, уточнява БТА.

Акрапович е на 56 години, а Железничар ще бъде неговият 12-и клуб в кариерата, която стартира от отбори от ниските нива на Хърватия. За последно Акрапович беше начело на кипърския Акритас Хлоракас. Там той се задържа по-малко от 2 месеца, след което беше освободен.

В Локомотив (Пловдив) босненският специалист изкарва повече от три години до есента на 2020-а. И въпреки лошото начало на Лаута, той си тръгва с две Купи на България и Суперкупа. Самият той смята за връх в периода му в Пловдив не толкова купите, колкото отличното представяне на тима му срещу Тотнъм на легендата Жозе Моуриньо в турнира Лига Европа. След това се премести в ЦСКА София, където не изкара много време и бе освободен през март 2021 година

Първенството на Босна и Херцеговина се подновява на 17 февруари, а Акрапович и Железничар ще стартират пролетта с домакинство на Зрински (Мостар).


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна