Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домакинът на ЕП по хандбал Германия спечели пред 53 хиляди зрители

Германецът Кастенинг преодолява вратаря на Швейцария Портман.
Снимка: БТА

Домакините от Германия започнаха успешно участието си на европейското първенство по хандбал, след като победи Швейцария с 27:14 пред 53 хиляди зрители на футболния стадион в Дюселдорф.. По-рано в същата "Меркур Шпил-Арена" Франция победи с 39:29 тимът на Северна Македония.

Юри Кнор вкара 6 гола за Швейцария, 4 от които през първото полувреме, когато Бундестимът водеше с 13:8. Лени Рубин беше точен 4 пъти за Швейцария. Андреас Волф се отличи във вратата на Германия с 13 спасявания.

След като поведе с 13:8 на полувреме, след почивката отборът на Германия не допусна много напрежение и поддържаше преднината си с гол за гол. Юстус Фишер и Юлиан Кьостер добавиха по 3 гола за домакините на европейското първенство.

Европейското първенство по хандбал за мъже се провежда в шест германски града с участието на 24 отбора, разпределени в шест групи по четири състава. Напред продължават първите два отбора от всяка група, които ще бъдат поставени в нови две групи по 6.

Актуален европейски шампион е Швеция, която през 2022-а година вдигна титлата свед 27:26 над Испания. Шведите са и с най-много европейски титли – пет. Сега те са в група Е на турнира и днес в късната среща излизат срещу Босна и Херцеговина.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна