Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дерменджиев: Важното е да нямаме контузени в подготовката

Георги Дерменджиев
Снимка: ПФК Лудогорец

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори преди заминаването на отбора за лагера в Турция. Опитният специалист обясни защо не може да направи нищо по темата с връщането на Игор Пластун, както и дали са мотивирани за пролетта Бърнард Текпетей и Доминик Янков. Двамата влязоха в последните дни в медиите с желанието си за трансфер.

В югоизточната ни съседка Лудогорец ще изиграе шест контроли, като първата от тях е на 21 януари срещу украинския първенец Шахтьор (Донецк). 

"Всички футболисти са на линия, нямаме проблеми преди заминаването и аз лично се надявам да мине ползотворно тази подготовка. И важното е да бъдем добре подготвени, но още по-важно е да нямаме контузии. В Турция всички ще бъдат на линия, без значение дали са готови към момента или не", обясни Дерменджиев за състоянието на футболистите.

Попитан дали се очакват нови футболисти, той заяви: "На този етап сме това, което сме в момента. Още на пресконференцията преди дни спортният директор Георги Караманджуков каза, че има много спекулации по въпросите с трансферите. Така че информацията, че ще привличаме вратаря на Рапид (Букурещ) Хорациу Молдован, също е спекулация. Що се отнася до Антон Недялков, който има за решаване здравословен проблем на крака, той ще се присъедини към нашия отбор директно в Турция".

По отношение на подбора на съперниците за проверките в Турция, той каза: "Доволен съм от подбраните съперници за контролните мачове. Вие знаете, че аз предпочитам силни противници за този тип мачове, за да можем да премерим сили и да видим докъде сме стигнали".

"За нас е по-добре, че така започваме полусезона със състезателен мач за Суперкупата, защото на 15 февруари имаме мач със Сервет. Така че ще имаме поне един официален мач", каза още треньорът.

За Игор Пластун, който не е в отбора, реално не се разчита на него, Дерменджиев отговори: "Аз не мога да кажа нищо по този въпрос. Много преди аз да дойда в отбора е взето това решение".

За евентуалните трансфери на Доминик Янков и Бърнард Текпетей: "Бърнард Текпетей към мене не се е обърнал точно с това, че иска трансфер. За момента аз съм разговарял с него и той наистина е мотивиран да направи една добра подготовка и да се представи още по-добре през втория полусезон. Доминик Янков винаги съм го харесвал и има качества да играе, както и за израстване, но аз имах специални разговори с него. Така че той трябва да си оправи отношението към тренировъчния процес, обясни Дерменджиев.

"Причините за отсъствието на защитника Игор Пластун от групата, която заминава за Турция, са чисто спортно-технически. Това е групата, която иска треньора. Това е отговорът. Отношенията ни са нормални, има интерес към него. Как ще се развият нещата, е Божа работа. И аз чух такива слухове, че може да подсили ЦСКА. Но към момента няма оферта от ЦСКА в офиса на Лудогорец. Ако постъпи такава, ще я разгледаме", разясни изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна