Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двукратната шампионка от АО Наоми Осака отпадна на старта

Наоми Осака
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Каролин Гарсия се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надигра бившата двукратна шампионка Наоми Осака с 6:4, 7:6(2) за близо час и половина игра.

16-ата в основната схема французойка направи единствения пробив в петия гейм, който се оказа и ключов за крайния изход на първата част. Във втората не се стигна до брейкове и така двете решиха спора в тайбрек, в който Гарсия взе пет безответни точки от 2:2, за да се поздрави с победата. 

По този начин френската тенисистка се реваншира за загубата си от японката преди три години в Мелбърн – тогава поражението й дойде във втори кръг.

Гарсия сервира великолепно в срещата, като загуби само четири точки на първи сервис в целия мач и не даде нито една точка за пробив на завърналата се след майчинство Осака. Французойката направи една непредизвикана грешка по-малко от съперничката и цели 14 уинъра повече. В спор за място в трети кръг тя ще се изправи срещу Магдалена Фрех от Полша, която отстрани участващата с „уайлд кард“ представителка на домакините Дария Савил.

С успехи в Мелбърн стартираха още шестата и десетата поставени съответно Онс Жабер (Тунис) и Беатрис Адад-Мая (Бразилия), но отпадна номер 15 Вероника Кудерметова от Русия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна