Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новия епизод на 257 podcast:

Образование, лидерство и връзката наука - бизнес

Доц. д-р Атанас Георгиев – декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и енергиен икономист е ководещ на Катя Василева в новия епизод на отличения с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022 257 podcast.

Доц. д-р Атанас Георгиева е декан на Стопанския факултет в СУ "Св. Климент Охридски" от октомври 2019 г., преизбран единодушно от Общото събрание на факултета през октомври 2023 г. Освен това е ръководител на катедрата "Икономика и управление по отрасли“ и Директор на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги”. Преподава в Дипломатическия институт към МВнР на Република България. Член е на Международната асоциация за енергийна икономика (International Association for Energy Economics). Член на УС в Националния комитет на България в Световния енергиен съвет и член на УС в Индустриален клъстер "Електромобили“.

Обича да се шегува, че е от семейство на музиканти, а той самият не може да свири на нито един музикален инструмент и по думите му пее фалшиво.

Но не за това го „изпитваме“ в 257 podcast, а сверяваме нотите си с него за това как се допълват образованието и бизнеса, защото той самият е ценен с това.

👉 Как и защо един толкова успешен човек в бизнеса се насочва обратно към академията?

👉 Как реално, когато от всички страни се говори за липса на функционална грамотност, Стопанският факултет успява да се наложи като едно от 300-та най-добри бизнес училища в света с акредитация от AMBA, което означава покриване на най-високият стандарт за постижения в бизнес образованието?

👉 Какво е важно да знаят и как да се ориентират младите хора, които избират за себе си бизнес развитие в ерата на изкуствения интелект, зелената трансформация, зелената енергия и енергийната ефективност?

👉 Какви са тенденциите развитието на енергийния сектор и какво означава устойчивост в енергетиката?

🎧 Отговорите са в новия епизод на 257 podcast.

А Вашите вдъхновяващи истории от първо лице за силата и позитивизма или пък за провалите, които успявате да превърнете в движеща сила споделяйте на 257@bnr.bg. Разкажете ги и бъдете следващия ководещ в "257 podcastили дайте предложение за човека и мотиватора, когото бихте искали да чуете. 

Всички епизоди на „257 podcast“ можете да откриете тук:



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени