Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров и Виктория Томова на корта в четвъртък

Григор Димитров отново ще играе на "Джон Кейн Арина".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първите ракета на България в тениса Григор Димитров и Виктория Томова трябва да изиграят в четвъртък, 18 януари, двубоите си от втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

Димитров, който е 13-и в схемата, ще играе срещу местния любимец Танаси Кокинакис в трети мач на „Джон Кейн Арина“ в Мелбърн, където програмата започва в 2 часа след полунощ с двубоя Александер Зверев – Лукаш Клейн. След него е срещата Слоан Стивънс – Даря Касаткина. Хасковлията игра и в първия кръг на същия корт, където победи Мартон Фучович.

До момента Григор и австралиецът не са се срещали помежду си.

Виктория Томова също ще играе трети мач, но на корт №3, срещу украинката Елина Свитолина, 19-а в схемата. Срещата ще започне след мача на Алехандро Давидович Фокина с Нуно Божес, от който се определя съперника на победителя от двубоя на Григор Димитров.

Свитолина води с 2-0 в съперничеството с Томова. За последно те играха през март 2022 година в Монтерей, Мексико, където съпругата на Монфис се наложи със 7:6, 3:6, 6:2.

По-късно днес Виктория и руската сензация Мира Андреева ще играят на двойки срещу Анна Блинкова (Русия) и Аляксандра Саснович (Беларус).


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна