Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФК Левски подписа с ганаец от Хебър

Боримиров и Охене след подписването.
Снимка: ПФК Левски

Левски подписа договор с халфа Карлос Охене, който през есента игра в Хебър, съобщиха от футболния клуб. 

"ПФК Левски подписа договор с полузащитника Карлос Охене. Контрактът с ганайския футболист е за срок от една година и половина. 
Карлос Охене е роден на 21 юли 1993 година. През 2011 г. подписва договор с кипърския Алки (Ларнака), като изиграва 18 мача и вкарва 1 гол.

В кариерата си той играе за кипърските Алки (Ларнака) и АЕЛ (Лимасол). Карлос Охене е играл за няколко български клуба. В средата на 2016 г. облича екипа на Берое, изигравайки 53 мача с 3 гола. След престой в Оход (Саудитска Арабия) се завръща в Берое като изиграва 36 мача с 1 гол.  През лятото на 2021 г. се присъединява към Царско село, записвайки 11 мача. В началото на 2022 г. преминава в ЦСКА 1948, с чийто екип изиграва 19 мача. През лятото на 2023 г. облича екипа на Хебър като записвайки 19 мача", направиха визитка на полузащитника "сините" .

Карлос Охене идва като заместник на един от капитаните на Левски Андриан Краев, който няма да остане в отбора и взема неговия номер 8. Договорът на Краев изтича в края на сезона и той отказва да подпише нов. Левски се опитва да продаде национала си през зимния трансферен прозорец, а в противен случай той ще напусне тима през лятото като свободен агент и може да премине в който отбор пожелае.

"Синият" клуб продължава да търси заместник и на десния защитник Жереми Петрис, който също ще напусне "сините".



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна