Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама наши сноубордисти в топ 3 на ЕК в Пампорово

Снимка: БНР - Радостина Чернокова

Отлично се представиха днес на първата Европейска купа за мъже и жени в Пампорово младите български таланти в сноуборда. Петър Гергьовски завърши втори, а Тервел Замфиров е трети на паралелния слалом. 

В едва втория си старт от такъв ранг състезания световният шампион при младежите от 2023 г в Банско Гергьовски се пребори за място на финала с големия си приятел и също шампион на планетата при младите Тервел Замфиров. Малшанс на финала срещу Михайло Харук (Украйна) попречи на Петър да триумфира като победител. В малкия финал Тервел кара безупречно и победи Оле-Микел Прантъл (Германия). И за Тервел това бе втори старт за ЕК след 42-то му място в Рогла през 2022 г.


Силното българско представяне при мъжете се допълни от осмото място на Кристиан Георгиев и 16-ото на Александър Кръшняк.

При жените Теодора Пенчева завърши на осмо място. За нея това е първо влизане в топ 8 за Европейската купа от Аделбоден 2008 г. Първа при дамите е Елиса Фава (Италия), която спечели големия финал срещу Вита Бондарук (Украйна), трета е Надя Хапатин (Украйна).



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна