Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сабаленка отново на финал в Мелбърн, взе реванш от Гоф

Арина Сабаленка ще защитава титлата си в събота.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В смятания от мнозина за предварителен финал на Откритото първенство на Австралия по тенис шампионката от 2023 година Арина Сабаленка от Беларус се наложи над американката Коко Гоф със 7:6(2), 6:4 за час и 44 минути в Мелбърн и продължава да е без загубен сет.

Така втората в схемата Сабаленка взе един вид реванш от четвъртата поставена Гоф за загубата във финала на US Open и ще играе отново за титлата в Австралия.

Полуфиналът на „Род Лейвър Арина“ започна с разменени пробиви. Сабаленка успя да направи нов брейк и после затвърди за 5:2. Оттам започна серията на Гоф, която взе следващите четири гейма, като в десетия отрази сетбол. Американката сервираше за спечелването на частта при 6:5. Тя поведе с 30:0, но опряна до стената съперничката ѝ показа най-добрия си тенис и спечели четири поредни точки, за да вкара частта в тайбрек. Там Арина поведе с 4:0 точки и лесно затвори сета с отличен сервис при първата си възможност.

В откриващия гейм на следващата част Сабаленка имаше две точки за пробив, но не успя и Коко взе подаването си.25-годишната теисистка от Минск продължи да тормози с ретурите си съперничката и накрая успя да направи брейк за 5:4. След това тя сервираше за място на финала. Шампионката стигна до мачбол, но Гоф го отрази с уинър от форхенд по правата. С ас Арина стигна до втора възможност и ликува, след като американката не успя да върне началния удар.

Коко Гоф

Сабаленка завърши двубоя с 33 печеливши удари (4 аса) при 28 непредизвикани грешки (2 двойни). При Гоф балансът е 22 уинъра (5 аса) и 20 грешки (8 двойни).

„Труден мач, радвам се, че успях да го спечеля! Благодаря на феновете за подкрепата, чувствах се като у дома си. Сигурна съм, че с Коко ще играем още много важни мачове, надявам се да спечеля повечето от тях“, каза с усмивка победителката.

Съперничката на Арина във финала в събота се определя в срещата между №12 в схемата Цинвън Чжън и квалификантката Даяна Ястремска.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна