Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 300 фигуристи ще участват на "София Трофи"

Александра Фейгин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Около 350 състезатели от 23 държави ще участват в деветото издание на турнира по фигурно пързаляне на ИСУ "София Трофи", който ще се проведе от 31 януари до 3 февруари в Зимния дворец в столицата. Организатор на надпреварата, която е за мъже, жени, юноши и деца, е кънки клуб "Денкова-Стависки". Състезанията отново са валидни за Европейската купа при младите и са част от инициативата "София - европейска столица на спорта". Входът за зрители е свободен.

Сред заявените фигуристи има от Великобритания, Португалия, Австрия, Гърция, Испания, Словения, Хърватия, Сърбия, Румъния, Казахстан, Италия, Франция, Украйна, Турция, Израел, Швейцария, Република Северна Македония, Унгария, Словакия, България и други.

В турнира ще се представят около 120 български спортисти, сред които най-добрата българска състезателка Александра Фейгин, а при мъжете Лари Луполоувър и Александър Златков. Кристина Григорова ще пропусне надпреварата заради контузия. При юношите и девойките ще участват Киара Христова, Лия Любенова, Деян Михайлов, Йоанис Апостолу и т.н..

По програма в петък и събота са състезанията за мъже, жени, юноши и девойки.

Турнирът е контролно за определяне на състава на България за световното първенство в Монреал (Канада) през март. Александра Фейгин има квота за шампионата, а за място при мъжете се борят Лари Луполоувър и Александър Златков.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна